dijous, 10 de juliol del 2014

Brewering: Boil...

Un dia més cap a Nøgne ø,  avui sembla que serà un dia menys cansat... de moment cap al bus. Arribo a Rikene i només som tres al bus i tots cap a la brewery, un norueg, una estatunidenca i un català (sembla l'inici d'un acudit!).
Avui seguim em l'special holiday,  quarta brew per arribar als 20.000 l , o 200hl ,  pujem al moli  per preparar la malta. Casi que ho podria fer de memòria sino fos que fan petites modificacions per compensar desajustos en les anteriors coccions.
A mig matí m'agafa la cathie i em comenta que vindrà un noi mexicà i que ens conviden a fer una volta a la illa amb barca... ok,  perfect to me li dic.
La cocció segueix, ahir varem quedar-nos a la built tine, és aquí  on farem bullir el wort i hi afegirem el llúpol (hop) en diferents moments segons l'amargor, gustos i aroma que li vulguem donar. Pot ser que hi possem , si fa falta, també especies,  herbes, sucre....
A primera hora de la tarda arriba un autocar de turistes alemanys i italians, no és la primera visita que veig, si la més nombrosa... en la línea de la seva política de portes obertes,  són constants els tastos amb visita a la planta.
A la tarda, mentre esperem els 90' d'ebullició, seiem a una taula exterior, un norueg,  una francesa i un català xerrant de política, serveis sanitaris, atur... quan surt en Kjetil (mestre cervesser) amb un noi mexicà (representant de Nøgne ø al seu país) i diu "go, joan" ... Us poso una foto per fer dentetes, però això és una història que es mereix una entrada per si sola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada