dimarts, 11 de juliol del 2006

La imatge de la final del mundial!

Diuen que aquesta és la imatge de la final del mundial, no hi estic d'acord la imatge realment important és una "no-imatge", és a dir és l'abandonament de l'equip per part de Zizou. La no presencia del capital donant suport als companys en la tanda de penals o recollin la medalla de plata.

Desprès de la final del mundial s’ha obert el debat sobre l’acte que va generar l’expulsió del Zinedine Zidane. Les preguntes són diverses alguns parles de la motivació, és a dir el dubte és que li van dir que generes aquella reacció, d’altres valoren la pròpia reacció la justifiquen, l’excusen, la censuren, d’altres parlen de la necessitat o no del vídeo i si els arbitres varen veure en directa l’acció, i avui hi afegim el debat sobre si després d’aquest acte en Zizou es mereix ser declarat el millor jugador del torneig. Tot el debat és sobre aquest moment calent.


No seré jo qui justifiqui una acció en calent, amb les pulsacions accelerades, la veritat és que sembla que hi ha una provocació (el jugador italià no ho nega), una acció censurable i l’àrbitre imparteix justícia i castiga l’acte amb el que la “llei” estableix l’expulsió. Per mi aquí s’hauria d’acabar aquest debat, una acció en el joc que és judicada segons les normes establertes i acceptades i fins i tot crec que aquest fet, repeteixo censurable, no hauria de generar per si sol el dubte de si és o no és el millor jugador del torneig (de la mateixa forma que no li donaríem el mèrit a un jugador que l’únic que fes en tot el mundial fos el gol que els hi donés la final).

Per mi hi ha un altre fet important, que és la imatge de la final, més que les dues que acompanyen aquest post. La veritat és que entenc que el fet en sí es pot entendre en un moment de joc, el que per mi es inexplicable és que a 5 minuts dels fatídics penals el capità de la selecció francesa marxi cap al vestidor, no sigui capaç de donar la cara i reconèixer el que acaba de fer, que sigui incapaç de animar i fer costat a l’equip en el pitjor moment de la final, en el cara i creu definitiu.

A més aquest fet continua, el moment del repartiment de les medalles i els trofeus i segueix brillant per la seva absència, el capità que recull el premi de consolació ha de ser el Barthez. Aquest és un gest d’abandonament dels companys i de menystenir el campionat i els contrincants a la final. I ara ja no estem parlant d’un moment en calent, la figura francesa ha tingut més de vint minuts per posar el cap sota la dutxa i refrescar les idees i baixar les pulsacions. I Tot i això demostra dos valors que ha de tenir la figura del mundial, primer de tot aquest és un esport d’equip i cal el respecte i el treball del grup, i alhora cal reconèixer i fer front als errors, hauria de ser valent i donar la cara. Crec que aquest ha de ser l’objecte real del debat l’actitud posterior envers l’equip i de covardia a reconèixer els errors, i no pas el acte violent (censurable i judicat al moment per l’àrbitre)

2 comentaris:

  1. Jo vaig pensar el mateix Joan, totalment d'acord. A més en Zidane ja ha donat mostres del seus "prontos" en massa ocasions al llarg de la seva carrera. Un grandíssim jugador, sí senyor, però res més.

    ResponElimina
  2. el partit de tots sants el guanyarà ICV-EUIA!!! i l'endemà al cementiri els que han petat el tripartit amb sant carod al davant...i molta prudència a l'enigmàtic capità de capitans anomenat Montilla!

    FORZA INIZIATIVA!!!!

    ResponElimina