dimecres, 16 de juliol del 2014

Un tast de tres cerveses iguals... iguals?

El sol s'aixeca espavilat avui, són les sis del matí i ja lluieix amb força... Sol passar en els viatges que quan són els últims dies vas descobrint coses que et faríen més fàcil el quotidia, per exemple avui agafo el bus a una parada molt més propera, que hi farem!

Arribo aviat a Nøgne Ø i dono un cop de mà en el molí, sol ser el lloc on em sento més útil. Però avui en Rune ha vingut amb ganes de fer-me treballar, primer de tot controlar la desnsitat i temperatura de tres fermentadors, i de pas tastar-les... que dolcetes que són quan el llevat no ha acabat la feina! Desprès treure una mica de llevat de tots els fermentadors, entre 5 i 7 litres, netejar la cuba del tractor i , after lunch, preparar el molí per demà.

Després de dinar l'Edvard ens propossa un tast o juguesca, tastar tres blondes i mirar si hi trobem diferències, ens hi apuntem 6 i l'Edvard. Són tres blondes embotellades en tres setmanes diferents, pertanyen doncs a tres coccions... Comencen a parlar sobre elles però em costa seguir-los, així doncs les cato realment es nota petites variacions de color i de gust. Cal dir que seria incapaç de diferenciar-les sinó les tingués una al costat de l'altra i pogués anar fent diversos glopets. Les enumerem, noto lleugerement més lleugera la tercera, i la segona amb un puntet més de gust i de color, coincidim diversos que ens agrada més aquesta. L'Edvuard ens treu de dubtes, la primera està feta i fermentada a aquest edifici, la segona feta aquí i fermenada al magatzem que està al altre costat del riu, la tercera està feta i fermentada a la brewery de Kristiansand, amb diferent aigua. La diferència està bàsicament amb l'aigua i en que la segona té un trasllat que pot introduir algun element diferenciador, perquè la recepta i la materia primera és la mateixa. L'experiment és com a mínim interessant i divertit i les conclussions, curioses, confirmen la volatibilitat del procès.

Quan sòn casi les tres m'apropo al Rune per dir "see you tomorrow" però no em dona temps... "can you clean this tine?", realment avui tenia ganes de fer-me suar, però és una experiència més...

De tornada a casa em trobo una nota, no coincidiré amb la Janne fins divendres, jo treballo matí, ella a la tarda. I divendres em propossa que els acompanyi a un concert a la illa, caldrà valorar... em prenc la tarda amb calma i relax, baixo a la platja on estic ara escrivint aquestes línees. De tornada miraré de sopar i a dormir, que demà segur que hi ha més tralla!

2 comentaris:

  1. Ja ja ja ... suposo que quan acabis aquesta experiència podras recomanar-me una cervesa millor que la Woll Damm

    ResponElimina
  2. Mmmmmmm.... no se, no se... es una mica difícil, jajaja

    ResponElimina