dilluns, 7 de juliol del 2014

Brewering, the mill....

Sona el despertador, m'adono que plou i veig que tinc 20' si vull anar amb bus i evitar arribar xop de cap a peus. Agafo lo bici i l'aparco com puc al costat de la parada confiant que, si no entren a les cases obertes, no la robaran pas. I gotejant per tot arreu m'assec al bus, 70kr, car com tot a norway però el dia obliga...
Al bus hi ha un noi que crec recordar de divendres, no li dic res i el segueixo discretament, tot lo discret que es pot ser en un poble de 4 cases a les 7 del matí. Però això funciona i m'ensenya ana drecera per sobre de la presa. Quan arribo directe a la cantina, un cafè obligat que sinó no funciono. I cap al segon pis on tenen el molí i les maltes, i ens possem a preparar la carrega del molí. Res poca cosa només 1.300 kg de malta per la segona cocció d'avui. Si, segona, he arribat a les 7:15 i en Rune (brewer) i en Guillaume (estudiant de brewer en pràctiques) ja han activat la caldera per posar 1.300 kg de malta entre 60 i 70 graus. Doncs res una bona estona traginant sacs de 6 o 7 maltes diferents i carregant-lo per partir el gra dels diferents cereals i poder extreure millor els sucres.
Ha estat un dia de tràfec constant, preparant més de 50 hectolitres d'una cervessa especial per festes, tràfec per fer les diferents feines ( evidentment en Guillaume i en Rune, i jo darrera com un goset...) i moviment de gent fent la seva feina i aturant-se de tant en tant a la Cantina. I és que, ara entenc que per la gent de Nøgne ø no e estrany acollirme, són oberts, sense amagar res i amb ganes de conèixer i d'ensenyar... treballen en un bon clima on tothom sap que ha de fer i ho fa al ritme que necessita (o que obliga la cervessa).
Acabat el dia en que m'ha tocat fer diferents cosetes, per exemple passar per un molinet 10 kg de Coriandre (a partir d'ara no puc dubtar al sentir el seu aroma...), torno a buscar el bus sota un sol que encara no s'havia mostrat cap dia. Recupero la bici que, evidentment, estava on l'he deixat i casi sense parar a la casa, nomès posar-me el banyador lila, vaig directe a fer un bany fresc al fiord d'Oslo. De tornada a la casa la Janne em convida a conèixer el seu germà i la cunyada, estan a 5' en una casa d'estiueig típica d'escandinàvia. El que havia de ser una cervessa ràpida s'allarga fins casi les 10, ho fa possible l'entorn idílic asseguts en un amarrador i voltat de mar, bosc i la llum del sol que s'allarga, però sobretot una conversa agradable i amigable.
De tornada a casa poca cosa sopar i tenir un esperat moment de comunicació amb catalunya, i cap alllit que demà toca matinar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada