dijous, 17 de juliol del 2014

Moltes cerveses en pocs dies...

Avui més enllà de curiositats i tonteries quotidianes us vull parlar de les cerveses que he fet... ehem, és veritat, perdó... de les que he vist fer. Però és que, a més a més, és un dia relaxat, no hi ha moltes coses a fer, i el temps passa lentamnet mentre, durant el lunch parlen de models del barques. Per cert aquest lunch sol ser molt suau, unes llesques de pà amb formatge o altres menjars acompanyant-lo i poca estona a perdre. Queda molt lluny dels dinars a dos plats durant una o dues hores de les nostres contrades.

Però anem al que toca, durant aquests dies he pogut observar com es fan diverses cerveses, cadascuna amb alguna peculiaritat a comentar.

Especial Holiday Ale, una cervsesa de Nadal, feta amb una doble maceració de malta. 2.600 kg de malta per 50 hl, vaja realment una doble malta ja que normalment es fan amb 1200-1500. En aquesta hi afegueixen en el últim moment diferents elements per donar caràcter, salce blanc, comí i ginebró...

Pale Ale, una cervesa que lluny de ser una típica pale, busca destacar per un caràcter pròpi, suau i llupolitzada.

Wit, cervesa blanca, de blat, em sobta positivament el gust de la malta de blat. És una cervesa que té un procés de maceració força complex amb 4 passos o temperatures. Al final la condimenten amb pell de taronja i coriandre.

IPA, una cervesa complexa en el seu últim pas, entre els diferents llúpols podem possar tranquil.lament 25 kg quasi 8 o 10 vegades més que una pale ale. I no timc en compte el que posarem en dryhopping.

Two captains, una altre ipa en aquest cas hi afeguim una recepte amb poques maltes i més de 30 kg de llúpol, que la fa arribar als 100 IBUs. És un dels molts exemples de col.laboració amb cervesers o brewerys.

Imperial stout, ja ho havia experimentat en les meves produccions, però cal destacar que amb només un 20% de maltes torrefacades (i no totes a major grau de torrefacció) aconseguirem una cervesa ben negre i densa.

Underlig jul, cervesa de Nadal, de fet crec que la traducció literal seria enyorant el juliol. És una cervesa amb moltes espècies posades en diferent format, ratllades, triturades, senceres... hi trobarem clau, canyella, gingere,bergamota, coriandre....

Saison, la que farem demà em miro el full de treball iem sorprén per la simplicitat de la recepta, poques maltes i pocs condiments per buscar una cervesa fresca i de temporada.

La tarda a la casa també passa lenta, descanso i començo a preparar la bossa que no se si demà podre molt, ja us explicaré...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada