dimarts, 8 de juliol del 2014

Brewering, the mash...

El despertador torna a sonar aviat, al final encara m'hi acostumaré! Dutxa ràpida , breackfast i a dalt la bici avui fa bon dia, almenys a primera hora. Però ha estat un dia esquizofrènic pel que fa al temps, sol, pluja, sol, tempesta amb llamps i trons... sort que el sol ha coincidit amb la bici!
Arribo a les 8 a Nøegne ø i casi sense tastar el cafè pujo al magatzem a ajudar a carregar el molí, és el moment q em sento més útil. De fet avui m'han deixat sol preparant una de les càrregues.
Avui toca tres coccions, primer farem una Pale Ale i després 5.000 litres més de cervesa especial holiday. Baixo a veure el Mash tun, és a dir la tina amb tres grans pales dins, on es barreja malta i aigua calenta durant 60-75 minuts. En Guillame  controla la temperatura variant-la segons posa el full de ruta, d'aquesta forma avonseguirà els gustos desitjats. Miro la tina i és com un enorme pure (Mash) de 1,300 k de malta i uns 3-4 mil litres aigua... d'aquí treurem 2.500 l de caldo amb tots els sucres dels cereals.
De tornada poca cosa més descansar a la tarda, compres,  fer una  truita de patates per agraïr com m'estan acollint (nota al marge, cal un post sobre couchsurfing) i a dormir amb el desastre brasiler de banda sonora de fons... quina ràbia no veure el bon joc almany!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada