dilluns, 14 de juliol del 2014

Brewering, fermentation...

Un dia més agafo la bici i carretera i manta, però de fet no és un dia més... comença la setmana del últim; últim dilluns, últim dimarts... I per ser l'última setmana sembla que ja he agafat ritme a la bicicleta, entre anar i tornar li he guanyat 27' al dia!
Avui toca fer dues IPA's diferent, la IPA i la two captains. Haurè de pendre nota a la llarga llista de coses que he après, o del que he de canviar en el meu procés de homebrewer. Com sempre a primera hora directe al molí per carregar els 1.500 kg que fa falta per fer uns 5.000 l de la two captains. Aquest cop amb la Morgan que, com en Guillaume, estudia per ser brewer i està en el seu periòde de pràctiques.
El procés es repeteix com cada dia Mash, Runoff, Buil, centrifugar, refredar i cap al fermentador, cada dia es fan 5 o 10 mil litres i s'embotella una quantitat semblant. Divendres ens vam quedar en el moment de passar el líquid al fermentador per tal que el llevat faci la seva feina. Ara, abans cal fer-ne una neteja exhaustiva, desmunar les peces petites, retirar tot el resta de llevat d'elles i fer una neteja interna amb molta aigua, pressió i una barreja d'àcid i base que mata i arrossega qualsevol residu que hi pogues haver.
Un cop ben net hi trasvassarem una quantitat important de llevat activat, pot ser tranquil.lament 70l. Ja està a punt per passar-hi el resultat del treball a les tines, on el llevat farà la seva feina a la temperatura corresponent... uns 20· en les d'alta fermentació. La galleda del costat del tanc serà la mostra real que hi ha activitat. Ara hi ha una feina de seguiment, cada dia comprovar i anotar densitat (gravity) i temperatura, fins que es comprova que la primera s'estabilitza. És el moment de baixar temperatura fins 5·, i deixar que la feina continui, fins que toqui embotellar pot passar entre una i tres setmanes.
Tornat a casa miro de recuperar forces, semi-migdiada i relax... M'apropo cap a la botiga a fer les últimes compres, res quatre cosetes que es converteixen en tres quan a la caixa em retiren les cerveses, son les 20:12... massa tard per comprar alcohol,ha de ser abans de les 20:00! Res tocarà tornar-hi demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada