dimarts, 15 de juliol del 2014

Brewering, embotellant...

Avui fa bon dia, surt el sol de bon matí, tot i això cal agafar el jersei ja que fa fresca. Avui una mica de brisa fa la guitza al anar...
Arribo tard, el vent, el cansament, adormir-me... en són algunes raons. Directe al molí, i a sobre tota la carrega amb sacs,  40-50 sacs hauren de moure!  Després baixo i em fixo en l'últim pas, l'embotallamemt,  avui embotellen la Underlig Jul (una cervessa de Nadal) . Per sort un dels nois de la línea d'embotellar puja una de descartada perquè la tastem, cervessa fosca amb un gust on es marquen molt bé les espècies; clau,  coriandre i  sobretot el gengibre es perceven facilment en els nostres sentits.
Tornat a l'embotellament, un cop  la fermentaciò ha parat  es pot procedir a embotellar,  aquest és un procès abdolutament automatitzat i molt controlat higienicament ( fins i tot les xapes es desinfecten).  La màquima etiqueta, neteja les ampolles, les omple , afegint llevat  per una segona fermentació, els hi posa la xapa, descarta les que no estan ben omplertes i ho encaixa . Tot sota el control dels responsables de la línea. És també el moment de portar un parell d'ampolles al laboratori, cal descartar intrussismes.
Mentre escric a la cantina s'obre un debat sobre si és possible fer una rossa amb el cos  i aroma d'una porter, o uns porter de color ambre... entre riures la conversa deriva cap a formes de fer-ho possible.
De tornada a Arendal amb cotxe perquè la pluja ronda,  puc resoldre algun serrell dsl viatge. Descobreixo el que ha de ser un petit museu de la ciència, es curiós com variar petites rutines del recorregut pot fer-te veure les coses diferents, hi he estat passant cada dia per davant!
Pujo caminant, m'aturo dalt del pont, fa vent i ha escampat rls núvols. El paisatge ackapara una mica. Una mica més enllà puc collir 4 maduixetes, em dacrecirdar les caminades des del fins de la vall de Pineta. A casa ja preparar ela dinars dels propers dies mentre segueixo meditant quina és la millor forna d'anar a Oslo dissabte... deu ser que ja en tinc ganes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada