dissabte, 25 de novembre del 2006

Govern d’entesa, govern d’esquerres

Article publicat al mesmaresme del dijous 23

Aquests dies s’estan negociant els serrells del Govern d’Entesa Nacional pel Progrés, en tot cas hem de mostrar la nostra satisfacció per la rapidesa de l’acord, ja que això ha suposat no allargar un debat sobre qui té la legitimitat per a formar un govern, sobre si alguns tenen o no model d’estat, i sobre qui té una clau o una altre... I aquest va ser el primer error de l’anterior tripartit, és per tant, en certa mesura, un exemple del canvi que és pretén fer en aquest govern d’esquerres.

Cal, abans de tot, agrair als electors i a les electores que ens han donat la seva confiança. Hem estat la única força parlamentaria que ha incrementat vots, i això ha estat fent un discurs clar en tres línies, per una banda reconeixent els sorolls i errors que s’havien comés en aquests tres anys, per altra banda defensant la immensa tasca de govern s’havia fet (tot i que en certa mesura havia quedat tapada) i alhora hem estat clars en la nostra voluntat per fer un Govern d’Esquerres. Aquest recolzament ha suposat un creixement de la nostra coalició, ICV-EUiA, que fa possible una nova majoria d’esquerres.

La setmana vinent, per tant, es constituirà el Govern d’Entesa, aquest suposa la possibilitat de continuar amb les polítiques progressistes i socials i alhora suposa un reequilibri de les relacions entre els tres partits de govern. A la pràctica ICV-EUiA assumeix les competències de tres conselleries, en un govern que ha reduït el nombre de Consellers.

Aquesta nova etapa de govern serà un doble repte per a la nostra coalició, per una banda ens dona l’oportunitat de continuar desenvolupant les polítiques i els projectes ja endegats, com la llei de l’habitatge o la de memòria històrica, entre d’altres. I alhora ens dona l’oportunitat de mostrar la nostra capacitat de governar en qualsevol de les competències del govern. Assumir les competències d’Interior ens ha de permetre desenvolupar una forma diferent de fer polítiques de seguretat.

Ara, per això, ens queda el repte de les municipals cal que els resultats d’aquestes eleccions es tradueixin en polítiques municipals d’esquerres, socials i ecologistes. Cal que entre tots els que ens han votat fem possible governs municipals d’esquerres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada