dilluns, 20 de maig de 2013

Hem de defensar l'Escola Pública!


La notícia d'aquests dies en el món de l’educació de la nostra ciutat gira al voltant de la preinscripció, amb la recuperació de la segona línia de l’escola Coromines, i quan parles amb gent del nostre sector o mires comentaris als mitjans sembla que estem en una batalla de capelletes on cada centre ha de defensar lo seu i només mirar els seus interessos, això quan defensen el seu centre i no es queden en els seus interessos personals!. I moltes vegades obviem que aquesta forma de veure les escoles públiques les debilita, ja que la força d’una escola sola i petita no és la mateixa que la de 20-25 centres units defensant els interessos de tots. I hem de tenir clar que seguiran venint amenaces des de la pròpia administració, sinó només cal escoltar al nostre regidor que diu “·"El tancament d'una línia de P3 haurà de recaure l'any que ve en una altra escola" i tingueu clar que el model de CIU es de fer-ho en una pública...
Per altra banda ens arriba la llei Wert, que no només és una llei contra la immersió lingüística catalana, sinó que també es un atac frontal a l’escola laica i a l'escola pública. Personalment, dubto si la nostra estimada consellera farà tanta guerra amb la religió a l’escola o amb el finançament dels centres privats que segreguen per gènere com diu que ho farà per defensar la llengua.
I tot i aquests, evidents, mostres de bel·ligerància respecte l’escola pública encara hi ha poques veus que demanin la unitat de les comunitats educatives dels centres públics per a defensar el model d’escola pública. Cal que deixem de veure la necessitat del propi centre per lluitar per la defensa de la xarxa pública d’educació. 
Cal defensar la pública, hem de tenir clar que no té sentit tancar centres públics i pagar l’escolarització en els centres privats, concertats o no. Cal recordar que els concerts tenen el seu sentit en aquells llocs on no hi ha, o hi havia, prou oferta pública... un cop hi ha oferta quin sentit té tancar línies a la pública i mantenir concerts?
Però aquesta defensa passa perquè direccions, mestres, ampes, s’unifiquin al voltant del model d’escola pública... Mentre els permetem que ens disgreguin, mentre els donem la satisfacció d’estar batallant entre nosaltres, cadascú des de la seva Taifa, els qui decideixen actualment tenen les mans lliures per anar desballestant l’escola pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada