divendres, 19 de novembre del 2010

Blocs electorals

Un cop més, com a cada procés electoral, ens tronem amb la emprenyada dels professionals del periodisme que han decidit no firmar les notícies de seguiment de les eleccions (coneguts com a blocs electorals), com a queixa per a no poder realitzar la seva feina o millor dit haver-ho de fer encotillats per unes normes que estipula la Junta electoral Central.

Entenc aquesta queixa, sobretot pel que fa al fons, és a dir a que senten qüestionada en cert sentit  la seva professionalitat. I es veritat que caldria replantejar-se el sentit d’aquesta norma quan a més a més només ajuda a mantenir les diferències al donar molta més presència als grans (CIU i PSC), poca als petits (ERC,ICV,PP,C’s) i nul·la als encara més petits...

Tot i això masses vegades veig casos que em porten a pensar que passaria si no hi haguessin aquests blocs, Es tindria en compte la professionalitat del periodista? Guanyaria la línia empreserial-editorial del mitjà? Hi hauria igualtat d’oportunitats per tots? Encara es polaritzaria més el discurs mediàtic? Sentiríem idees o els politics jugarien al circ mediàtic i només veuríem jocs de disparar, orgasmes a les urnes o candidates en tovallola.

Un exemple, el dia d’inici de la campanya miro les notícies d’un canal privat estatal (suposadament no condicionat als blocs i per tant e a priori hem de pensar que treballa amb criteri periodístic). Fan la notícia sobre l’inici de la Campanya a Catalunya amb un tall sobre PSC, un sobre el PP, un sobre CIU i un sobre el Laporta... i s’acaba la notícia. Em quedo perplex... amb una pregunta que em ronda pel cap... és aquest el criteri periodístic i professional que ha de substituir els blocs electorals?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada