diumenge, 27 de maig del 2007

Eleccions en viu

8:00 matí.

Sona el despertador, és un dir ja que a casa el nostre despertador es diu Pere, i després de fer una mica el “ronso” acabo aixecant-me ja que avui és el dia, portem tres anys treballant per aquest moment, per poder fer possibles polítiques d’esquerres als ajuntaments de la comarca.

9:00 matí

Ja fa uns minuts que he arribat al local, cal arreglar els últims papers d’apoderats d’algun poble, hi ja fa estona que hi ha moviment endreça, últims retocs, recollida de papers d’apoderats....

9:15 matí

Al jutjat, més moviments gent trucant, preparen els torns, comprovant que totes les taules s’han pogut obrir (bé una d’elles s’obra 25 minuts més tard,a l’escola els capellans no trobaven el conserge...). Em signen els últims apoderats, desprès de 15 dies anant i venint ja semblo una part més del mobiliari o de la plantilla, la veritat és que més enllà dels papers, al·legacions, impugnacions i altres “papeleos” i/o disgustos la relació amb la gent de la junta ha estat divertida i afable.

Ningú ha trucat i això sempre és bona senyal, tot funciona i fins i tot el sol sembla que ens vol acompanyar, després de la tempesta d’ahir (i no em refereixo a la que repartien en Casqueiro i cia del Getafe, amb el permís benèvol del Sr Lòpez Burrull)

9:40 Matí

Ara si, agafem cotxe i amb en Merino ens anem a veure la gent que s’ho ha estat currant en el dia a dia de la campanya, en el carrer, en els actes, en els debats i en la discussió política municipal que se’ns dubte és la més dura i difícil i alhora més agraïda, canvies el teu poble, transformes el entorn més proper però alhora aquesta proximitat és la més dura ja que hi poses la teva imatge personal i en part la de la teva família. En tot cas ara mateix estem a la C-32 anant a veure la gent de la zona del delta de la Tordera (Malgrat, Palafolls, Santa Susanna i Pineda).

11:51: Matí

Cap a Santa Susanna, després de veure la gent de Malgrat i la de Palafolls, es respira il·lusió i emoció, la veritat és que s’ha fet bona feina i la gent espera la nit electoral com si fos la nit de reis, saps que t’has portat bé tot l’any i que per tant tindrem un regal segur, no sabem de quin “tamany” però segur.

Al últim col·legi m’ha sorprès una “mala pràctica” educada però èticament reprobable. Els apoderats de CIU agafen la carta del cens i acompanyen a la gent fins a la mesa, és de bona educació però pot semblar que els “coaccionis”. Hauriem de tenir tots clars que ja hi ha gent per informar i que em de deixar a tothom exercir el seu vot amb tranquil·litat.

13:00 Matí

Pineda de mar, estem al IES de poblenou, venim de parlar amb la gent de Santa Susanna i comentem amb en Jordi la grata sorpresa del moviment de gent en els col·legis, de fet durant la campanya ens planava la incertesa de si hi hauria una baixa participació, les eleccions no han estat un tema de cafè, i ara veig que hi ha una activitat frenètica als col·legis i les dades de participació similars al 2003. A part d’això algunes anècdotes, gent amb mobilitat reduïda emprenyada. amb raó, perquè no pot accedir al seu col·legi electoral. Gent que no troba el DNI, un conflicte a la porta del col·legi perquè suposadament una persona que no sap llegir demana ajuda a un apoderat i hi ha la confusió sobre si ha ajudat o no, en tot cas es resolt bé la situació, les eleccions sempre son un niu de situacions conflictives, divertides o anècdotes.


Del primer cas el tema de mobilitat, em fa pensar en la proposta que varem llençar fa uns mesos sobre la possibilitat de fer urnes mòbils i que la gent gran amb o amb dificultat de mobilitat poguessin inscriure’s i que aquesta urna anés a buscar el vot a casa de la gent que no pot accedir-hi. Després parlem de la baixa participació, però a certs col·lectius no els possem facil de fer-ho!

14:44 Migdia

Vaig a votar, evidentment no només he d’exercir les meves responsabilitats orgàniques i per tant mirar de contactar amb totes les nostres llistes, sinó que també he d’exercir el meu deure democràtic de decidir qui governarà el Mataró que vull i així ho he fet. Per cert, suposo que era l’hora, però destacar que no hi havia ningú, només he coincidit amb dues persones. Concretament amb una parella de vot, en la línia d’una campanya que crec que fa SOS-Racisme un votant de la meva ciutat ha optat per no votar per tal que ho fes una persona immigrant, és a dir ella ha posat la papereta que volia i l’ha posat a la urna.

15:00 Tarda

Arribo a casa, avui els veure poc la veritat és que aquesta és la part dolenta de la política... A més marxen aviat al cine, miro les notícies, comprovo que la dinàmica ens posa com a Autonomia amb més abstenció, la veritat que segur que hi ha molts motius però no entenc com som incapaços tots de ser conscients de la importància de la gestió de lo públic, i alhora com som incapaços de motivar a la gent a exercir el seu deure. Algunes trucades per repassar que tot va bé i tornaré a marxar, aquest cop cap al baix maresme (El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de mar). Per acabar a les 20:00 al consell comarcal i/o al espai Valerià pujol per seguir els resultats i celebrar el que segur que serà una bona pujada.

Per en Jordi m’ha fet arribar alguna imatge, les adjunto,

17:30 Tarda
De camí cap al local truco als caps de llista o responsables que em queden. Tot va amb normalitat només cal destacar algun incident a el Cros on alguns apoderats han sortit a donar el vot a la gent. Arribo al local on estan ultimant preparatius, aquestes hores a diversos punts del maresme s’estan preparant per la festa ja sigui en local propi ja sigui en espais públics (carrer, bar, restaurant...)

18:15 Tarda

Arribem al Masnou, com a tot arreu la tònica general de normalitat amb incidències i anècdotes petites, estan posant les begudes en fresc. Passi al que passi hi ha la sensació que cal celebrar-ho. Cal fer un canvi d’agenda, lo d’Argentona pot ser més greu que el que semblava inicialment, cal acostar-nos-hi a veure que passa. Per tant cap a el Cros d’Argentona que potser haurem d’anar a denunciar a la Junta Electoral. Haurem de deixar la visita a Premià de Mar i a Vilassar de Mar pels moments de festa d’aquesta nit.

19:15 Tarda
Arribem al Cros, hi ha bon ambient gent entrant i sortint tot i que apunten que la participació ha estat menor. Els interventors de l’Entesa ens expliquen que ha passat, han fet constar en acte algun fet rar i això ha provocat que no es repetissin, per tant no cal fer més gran el que es pot resoldre amb poca cosa.

20:00 Vespre

Cap al Consell Comarcal on farem seguiment de primeres dades abans d’anar al espai Valerià Pujol, crec que ara per ara aquí acabarà la meva crònica ja que es preveu un vespre mogut de telèfons i celebracions. En tot cas ara ja està tot fet i només falta analitzar els resultats i evidentment celebrar que tot ha anat bé. A partir de demà toca mirar resultats i veure on podem fer possibles polítiques d’esquerres.


2 comentaris:

  1. Joan recorda els canvis de temps que hem tingut, ara ennuvolat, ara calor, ara dia de platja, ara ja no sé....

    Continuem, continuem.

    Merino

    ResponElimina
  2. Hola Joan.
    Acabo d'entrar al teu Blog buscant El Cros en el Google i bueno, m'agaradaria fer una mica de publicitat a el meu blog, m'agradaria que hi entressis i donguessis idees.
    http://elcros.blogspot.com/
    gracies

    ResponElimina