dissabte, 28 d’abril del 2007

Polítiques d'esquerres, Governs d’esquerres.

Vinc de la presentació de la candidatura de Cabrils, unes 70 persones s’han aplegat per veure la nova cara de la política cabrilenca. La Mercé, que encapçala una llista amb gent diversa, valenta i decidida ha estat clara, d’aquella forma que moltes vegades reclamem dels polítics. Ha deixat clar amb poques paraules quin és el projecte d’ICV-EUiA-EPM a les municipals del 2007.

Aquest es centra en tres gran “E”, EQUITAT, ECOLOGIA I ÈTICA, equitat com a forma de justícia social per a tothom, ecologia per la necessitat imperiosa de pensar amb l’entorn i amb els que venen després, és a dir per pensar i treballar vers la sostenibilitat i ètica per la imperiosa necessitat de ser responsables, clars, justos i nets en la forma de fer polítiques, això vol dir ser propers, oberts, participatius i evidentment actuar amb responsabilitat i coherència amb les polítiques... el que ells (i molts altres) diuen amb “mans netes”.

Per altra banda, per aquells que encara no ho entenen, la coalició es clara amb la política de pactes, primer de tot cal esperar a tenir resultats abans de tancar cap pacte, és a dir fins el 28 no es tancarà cap acord. Després som clars en que l’objectiu és fer possibles polítiques d’esquerres i per tant situar-nos en els governs municipals quan ens puguem sentir corresponsables d’una acció de govern d’esquerres. Crec que a nosaltres no ens toca demostrar si som d’esquerres, fa molts anys que mantenim un discurs coherent d’esquerres, de justícia social, d’ecologia,... per tant a partir del 28 valorar el resultat, mirar les coincidències en les propostes i formes de fer política i sinó hi ha opcions de fer polítiques d’esquerres de debò, fer una oposició responsable, crítica i constructiva.

11 comentaris:

  1. quina candidata tu...
    transfuga de PSC i segons diuen de la rebotiga de CiU...
    on ens estem posant...

    ResponElimina
  2. La Mercé mai a estat a una llista del PSC, si que et diré que el avui es el primer de PSC aquest si que es un TRANSFUGA de ciu, que governant en majoria li va donar l´ayuntament al PP,PSC-PSOE,ERC.
    De la rebotiga???... Tu mateix
    De la BOTIGA son el PSC-PSOE i ERC.

    Això que dic es VERITAT, tu comentes "...segons diuen..."


    Francesc G.

    ResponElimina
  3. Enhorabona Mercè, feia falta algú com tu per millorar el ajuntafems de Cabrils, encara que sigui a la oposició, pensa be el teu pacte, els teus votants estem amb tu.

    ResponElimina
  4. Joan,
    tindràs feina amb ICV a Cabrils. Són més convergents branca unió que verds...
    Uff uff uff

    ResponElimina
  5. Tindràs moltíssima feina a Cabrils!!.
    No dubto de la bona fe de la Mercè..però l'han utilitzat els de ciu.
    Era una estratègia que els hi ha funcionat.
    Pensa...
    Per qué els hi ha regalat la alcaldia a ciu?.

    S.O.S
    Un vot "utilitzat".

    ResponElimina
  6. Feina en tenim a tots els pobles i disposició a fer-la sempre.

    En tot cas si voleu en parlem un dia però siusplau no ens amaguem en anonimats.

    Si voleu parlar-ne ja sabeu on trobar-me, al blog o al mail d'icv maresme@iniciativa.cat. Però heu de saber que als anònims i als rumors tendeixo a fer-lis poc cas...

    ResponElimina
  7. Cuando el rio suena...

    De totes maneres, saps que s'utilitza la il.lusió de la gent. No hi ha dret. Però aquest és un cas ben trist. Ha estat una estratègia d'unió . Han jugat amb la nostra bona fé.
    Es natural que defensis les sigles. No més faltaria. A Cabrils no s'entèn cóm no hi ha hagut pacte de progrés.
    Repeteixo que no dubto de la bona fe de la Mercè.

    ResponElimina
  8. Francesc, dir que la Mercè no ha estat mai a una llista del PSC es volore dir mitges veritats. Ella ha estat militant del PSC fins poques setmanes abans de presentar-se a les eleccions.

    Cabrils es un poble petit i tothom ha vist com un persontage ben influent a Unió ha assitit a tots els actes electorals de ICV.

    Es cert que el cap de llista del PSC de Cabrils es un ex-militat de CIu, pero la resta de la llista som tots del PSC.
    La de ICV está encapçalada per una Ex-Psc i Ex-Gec i está composada per persones molt lligades a CDC i Unió.

    Es molt trist el que passa a Cabrils, però desgraciadament encaro no hem vist res.

    Tothom te dret a equivocar-se. Ara el que esperem molta gent d'esquerres es que la Mercè sigui més coherent amb el que representa.

    ResponElimina
  9. Quanta sotilesa per intentar-ho tot fins al final eh 9.39?. Jo he votat a la Mercè i em sento orgullosa de la seva actuació. No ha volgut entrar en la disbauxa d’aquest poble. Que hagués passat si s’hagués format la coalició "d’esquerres" (dos caps de llista ex-CIU i l’altre "muntat" a ultima hora per donar suport, diuen, al Sr. Colomer)?. Dons que mes del de sempre.

    Aquí esta clar que no es tracte d’esquerres ni de dretes si no de persones, i la Mercè ha sabut estar a l’altura per sobre dels demes. La seva coherència ha estat indiscutible justament pel que representa, una esquerra real.

    ResponElimina
  10. Ni per sobre ni per sota. Ha estat una postura. I punt. Jo, personalment, no la entenc, la postura aquesta; però la respecto, encara que NO la comparteixi.

    Menys idealismes i mes treballar.
    A vegades s'ha de cedir una mica, tocar de peus a terra i no deçebre als teus votants.

    Capità enciam.

    ResponElimina
  11. Joan, Per qué no ens expliques el teu parer sobre el nou govern del Consell Comarcal?.

    Gràcies.

    ResponElimina