dimarts, 24 d’abril de 2007

ICV-EUiA-EPM a les municipals del 27 de maig

La trobada

El passat dissabte ens varen reunir a la platja d’Ocata,en el punt on s’inicia el meridià verd, amb els candidats i candidates d’ICV-EUiA-EPM a les municipals del proper 27 de maig.

Així ICV-EUiA-EPM vol estendre la seva presència a 23 municipis, i fer possible d’aquesta

forma més polítiques d’esquerres en governs de progrés

als Ajuntaments de la Comarca i al Consell Comarcal. Els candidats i candidates de la comarca valoren molt positivament l'estat actual de la coalició que fa possible un increment de més del 50% de candidatures. La bona feina tant a nivell local, com la imatge nacional de la coalició, auguren un augment significatiu dels resultats.

Les candidatures a la comarca

Per això, a part dels 13 municipis on ja tenim representació (Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Vilassar de Mar, Malgrat,Arenys de Mar, Montgat, Alella, Vilassar de Dalt, Arenys de Munt,

Tiana, Sant Vicenç de Montalt i Dosrius), esperem ser pressent a Pineda de Mar i Sant Cebrià de Vallalta on a les passades no varem obtenir representació. A més ens presentarem a vuit municipis on el 2003 no varem fer-ho (Canet de Mar, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Palafolls, Cabrils, Sant Pol i Santa Susanna)

Aquestes candidatures estan encapçalades per 17 homes i 5 dones, i formades per un total de 387 candidats (170 dones, 44%, i 217 homes, 56%).

En aquestes municipals ICV-EUiA segueix apostant per l’acord amb grups independents d’esquerres i de progrés per fer possible que en el major nombre de municipis maresmencs es desenvolupin polítiques d’esquerres. En aquestes eleccions hem arribat a l’acord amb nou grups. Així als acords ja existens amb ANEM (Sant Vicenç), PROGRES (Dosrius) Gent pel Progrés de Tiana, Grup d’esquerres de Vilassar de Dalt i Arenys de Munt 2000, concorrerem conjuntament amb Gent de Llavaneres, Entesa per Canet, l’Entesa d’Argentona i Entesa d’esquerres per Sant Cebrià.

Perqué en el meridià Verd?

Perquè en ell hi coincideixen diferents aspectes.

· La reivindicació del front marítim com un espai de convivència cívica i d’oci, on la gent tingui possibilitats de trobar-se. Això implicarà que cal la revisió de les infraestructures que ara per ara ens allunyen d’aquest espai (N-II i RENFE) i que cal completar l’adequació de tot el tram més proper a la costa com a passeig.

· En la commemoració dels 200 anys de la medició del metre es va prendre aquest meridià com un referent en accions mediambientals i de lleure a la natura.

· El meridià es el referent històric de la mesura del metre, que va suposar en aquells moments una acció d’unificació d’unitats de mesura que va acabar amb confusions, estafes i altres situacions injustes

Què és el Meridià verd

El meridià verd és una iniciativa per commemorar la mesura del meridià de París que va servir de base per definir la unitat del metre. El meridià verd va des de Dunkerque, al mar del Nord, fins a la platja d'Ocata, al Masnou. En concret, és el meridià situat a 2º 20' 14,025" a l'est del meridià de Greenwich.

2 comentaris:

 1. On estan les dones a les fotos??

  A part d'aixó, jOAN molt bona feina !!

  Potser a partir del 28 de maig tornem a parlar.

  Una abraçada.

  Rakel.

  ResponElimina
 2. A la foto només n'hi ha dues, tot i això hi ha tres dones més candidates a l'alcadia... i el que diu 44% de dones a les llistes.

  Tot i aixó ja saps que en penso de la llei d'igualtat, en aquest cas el problema no es si estan les dones a la foto sino perque no estan a les reunions...

  és a dir que fem malament perque aquestes no es sentint protagonistes de la política.

  ResponElimina