dissabte, 10 de març de 2007

Montcabre!!!!

Fa unes setmanes varem pujar al Montcabrer, des de Cabrils, per la urbanització del Sant Crist, pujant per la vessat de Cabrils, fins al turo de l’infern on diuen que s’hi enforcaven a les suposades bruixes i desprès passat a la vora de les antenes i de “l’elefant” una pedra en que amb certa imaginació podem veure la silueta d’aquest gran mamífer arribem a la creu del Montcabrer i podem observar una imponent vista del sud de la nostra comarca. Des d’on observar l’impacte de l’activitat humana impressiona i fa més que pensar, camps, carreteres, cases, urbanitzacions, ports,... Després baixar un altre cop, aquest cop prenen lleugerament el vessant de Cabrera per arribar al coll i un altre cop cap a la plaça de Cabrils per tornar a casa.

Aquell dia em vaig quedar amb les ganes de fer un post explicant de forma llarga aquestes sensacions, com molts altres cops el temps fa refredar les idees i les ganes i no arriba ni a borador.

Avui l’impacte ha estat major, acabava de rentar el cotxe a la benzinera de la N-II quan un gran núvol m’ha destacat, estava a punt de cobrir el Montcabrer i llavors me’n he adonat no era un núvol sinó un indicador fúnebre d’un foc forestal que estava malvestant tot aquesta muntanya, tots els arbres de la difícil pendent fumegen signe clar d’un foc que serà difícil d’apagar, el vent, l’orografia i la poca humitat faran que la feina dels bombers, dels mitjans aeris i terrestres sigui si més no complicada.Poques paraules queden, el sentiment, la sensació d’impotència i les ganes d’ajudar... demà ens hi podrem apropar i veure l’efecte devastador de les flames en el que fa pocs dies era un paisatge proper.

4 comentaris:

 1. Ja em va semblar sentir que s'havien cremat 15 hectàries. Déu ni dor si a ple març comencem així...

  ResponElimina
 2. caram! mentres s'incendiava la muntanya, a la plaça de premià el cel estava en fase d'eclipsi, el fum filtrava la llum i es va fer fosc, un incendi més en el poc bosc que ens queda.

  ResponElimina
 3. Joan,
  Parlant de Cabrils. Diuen que la llista d'ICV que es forma a Cabrils neix promoguda per CiU. Com podeu deixar que utilitzen les vostres sigles d'aquesta manera?

  ResponElimina
 4. A partir d'avui, la revista Loquesomos, dedica una pàgina, que s'anirà ampliant, en record d'Antonio Gramsci. Es tracta d'un projecte, amb el qual vinc participant, des de començaments d'any. La pàgina, és una meravella i ofereix un munt de recursos. Quan l’he pogut obrir per primera vegada, m'he emocionat. Ara ha arribat el moment de difondre-la. Espero que tots els companys d’Iniciativa i d’EUA hi col•laborin. El llegar d’Antonio Gramsci, també forma part de la nostre identitat.

  http://www.loquesomos.org/lacalle/losotrosyyo/Gramsci/Gramsci.htm

  ResponElimina