dissabte, 11 de desembre del 2010

Falten 170 dies ... Com a mínim s’hauria d’intentar!

Desprès del que comentava ahir i pensant amb les municipals visiono un escenari en que hi haurà:

Una lluita entre la dreta (PP i part de CIU) i l’extrema dreta (PxC), per veure qui capitalitza el discurs populista, contra els immigrants i sobre la seguretat.

Un PSC, debilitat que per no mirar d’aturar les diferents vies de pèrdua de vot centrarà encara més el seu discurs i en alguns moments entrarà al cos a cos amb les propostes populistes.

Una batalla per veure qui enarbora la bandera independentista, que oblidarà les polítiques que es poden fer des dels ajuntaments per barallar-se per sortir el balcó a proclamar la independència. Cal dir que des que a Madrid demostren que no tenen cap ganes de federalismes estan desplaçant-me d’aquesta proposta al nacioalisme, però que tinc molt clar que aquest tipus de polítiques s’han de liderar des del parlament i no des dels ajuntaments.

I per acabar una esquerra que en certa mesura s’ha debilitat ella mateixa, en que ICV-EUiA(tot i la perdua de referents cap a altres forces polítiques, com la CUP) hi té un paper predominant, però amb múltiples plataformes, partits i moviments. Demostrant un cop més la incapacitat per a concentrar les forces i crear un únic espai, plural, que agrupi les idees a l’esquerra d’un PSC que cada cop està més al centre i més allunyat de les polítiques d’esquerres.

Un exemple, si al 2007 haguessin concorregut totes o casi totes les forces d’esquerres de forma conjunta, haguessin tret entre 5 i 7 regidors, esdevenint la tercera o la segona força política del consistori.

Per tant és molt demanar que algú faci l’esforç de liderar una llista conjunta que faci propostes realistes per a encarar la sortida de la crisis dels mataronins i del ajuntament des de perspectives socials i d’esquerres? Una plataforma que millori i racionalitzi la gestió de l’ajuntament, que garanteixi els drets i serveis socials, que impulsi la recuperació econòmica del municipi, que vetlli per afavorir els drets bàsics a tots els ciutadans...

Com a mínim s’hauria d’intentar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada