dissabte, 19 de juliol del 2008

Rosita, orientació i carros.

Escalfant motors per Santes ahir varem marxar amb en Moises i l’Albert cap a Tarragona, concretament a Alcover, a veure la planta de la cervesera la Gardènia on fan la cervesa Rosita. La primera sorpresa és el típic “me’l imaxinava més gran!” i es veritat una petita planta de pocs metres quadrats serveixen per ubicar les diferents tines on es fa la braseria, dues tines la primera per posar la Malta amb aigua i portar-la fins als, aproximadament, 90º i un segon on s’afegeix el llúpol. Quatre tancs de fermentació i dos més pel filtrat. Maquina d’embotellar i sala calenta, en total un cervesa pot estar de 20 a 30 dies en elaboració. Tot i ser un centre relativament petit la producció és de 15.000 ampolles setmanals...

Aprofitem el viatge i anem cap a Masroig i Capçanes a veure i comprar vi en uns cellers cooperatius i a dinar a Falset al Restaurant el Cairat, interessantíssim, allà ens parlen d’un celler de Gratallops, el celler Cecilio que ens interessarà... la visita divertidíssima i el vi de categoria.

Avui a la nit cursa d’orientació nocturna... aquest serà per mi el primer acte de Santes, 8 quilometres (si trio bé el camí, sinó més) pel passeig i cas antic... a gran trets del port a l’actua, després fins a Can Fàbregas (abans que ens el canvien de lloc, Lluís hauràs de canviar el mapa l’any vinent,je,je,je!), cap a pl de la Brisa, la seu dels Capgrossos i cap a l’espigo i de retorn al port... la cursa molt interessant, m’he sentit fort tot i que he fet 57 minuts (a més de 20 del primer, però ja m’ho esperava). Un dia hauré de parlar amb calma d’aquesta nova passió, l’orientació, us l’aconsello a tots i totes!

I ara si acabant de fer els últims preparatius, demà al matí cap a Espot i a començar a fer els carros de foc, m’allunyo de les Santes uns kilòmetres però tornaré fort per gaudir-les plenament... el 24 estaré aquí i després de retrobar a tots els meus prometo explicar el camí en pels i senyals!

Fins a la Crida i bon escalfament de Santes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada