dissabte, 29 de juliol del 2006

28-7 hem fet el cim! comença la baixada

Els focs són un punt d’inflexió, d’alguna forma hem fet el cim i comencem la baixada, una baixada plena d’actes i de coses, però tots som conscients que això s’acaba... tot això avui tenim quatre punts de màxim interès.

Primer de tot els que encara tenen forces a fer la cursa, uns cinc o sis quilometres al voltant del que són les rondes de la ciutat. Ja fa uns anys que és fa la sortida des del parc, i crec que això li dona més dificultat (abans la cursa acabava en baixada i ara és en pujada). Els temps poden ser diversos, menys de 20 minuts pels que la guanyaran, apropar-se a un meritós vint i poc per aquells que no pretenen guanyar-la, sobre els 30 per un gruix important, apropar-se als trenta per aquells que van resacosos d’hores de son i festa i baixar dels 39 pel drac! (llàstima que aquest any no érem prous per intentar-ho)

Després cap a Sant Josep, els que els agrada les sardanes amb prou temps per fer-ne i desfer-ne algunes, els que no les ballem amb ganes de veure els gegants com la ballen i de seguir-los fins a la dormida... la del 28 és la més transgressora, la Geganta pren el protagonisme que normalment en Robafaves no li deixa i tanca ella l’entrada de la Família, el ball a la plaça amb la Banda, en Cugat (com a successor d’en Pep) fent-se un “solo” al mig i un ball de bequetero que acaba de fer embogir a la gent!

A la tarda el tria menut i la postal de gegants omple les places de nens amb ganes de veure espectacles. Triem les titelles a la plaça e la peixateria l’espectacle està molt bé però l’espai torna a quedar-se petit. O fem més espectacles o cerquem places més grans, perquè no a l’esplanada?

I a la nit el festeig del drac, aquest és un dels actes nous de la festa (n’és la tercera edició) i ens deparà dues sorpreses la primera és l’èxit de gent, la porta de l’ajuntament és plena de nens, nenes, pares, mares i altres acompanyats (hi ha tres actes nocturns que tenen cert caràcter familiar, l’escapada, els focs i el festeig) i al arribar a la plaça de les treses encara s’evidencia més la quantitat de gent que s’hi ha acostat. La segona sorpresa és que aquest any sí, per tant el vinent hi haurà un drac petit i hem de començar a pensar si el drac ha de seguir festejant víbries o ha d’esdevenir un cap de família normal...

1 comentari:

  1. Mira la agenda de Catalunya. Hi han moltes activitats a fer: festa


    A mes si teniu espectacles els podeu enviar per que els publiquem espectacles

    ResponElimina