dimarts, 14 de març del 2006

Homes llops a la Vallalta!!! i altres jocs...

Avui toca parlar de jocs. Algun cop ja he apuntat la meva dèria pels jocs i he parlat en veu alta dels valors del joc d'ordinador o de l'obsessió pels sudokus . Però no són aquests els únics que em porten de cap.

Fa temps en la secció jugar per jugar del programa del Grasset, en què l'Oriol Comas es dedica a comentar els jocs, vaig sentir-me atret per un que comentaven, "los hombres lobos de Castronegro". Suposo que aquí quedaria bé parlar dels homes llops de Tevertet o de la Vallfosca o de la més propera Vallalta. I ja hi vaig ser, cercant referències per Internet, rellegint els comentaris d'en Grasset i cia a la seva web, i detectant que podria comprar-lo al carrer Jaume I de Barcelona... prop d'ICV. Segur que no trigaria a caure-hi!

I així va ser. Cap el setembre ja el tenia a les mans. Resulta que és un joc per gran grup i per tant es fa difícil trobar el moment per jugar-hi. Per exemple, un cap de setmana de castanyada, on perdem una oportunitat que dediquem a descobrir als companys els atractius del mus, amb pipes per amarracos (una mica delicte...)

Al final arriba un bon moment, celebrant el cap d'any amb un sopar d'amics. Fem festa i deprés, cap al tard, ho intentem. Experimentem amb el joc que té una base senzilla, la del joc de l'assassí, aquell que jugàvem a l'esplai guinyant l'ull per matar, amb la complexitat d'anar introduint personatges que ens posen en situacions curioses. L'enamorament de dos personatges (cupido), l'assassinat venjatiu del que mor matant (caçador), una innocent que pot veure quan els homes llop maten (nena) o la vident que pot saber el rol d'algun personatge en són alguns exemples.

En el joc, la nit arriba i els homes llops poden matar algú del poble. Durant el dia, tots els habitants (inclosos els homes llops) han de decidir la mort d'algún sospitós. La paraula entra en joc, el convèncer que ets el que no ets, o que no ets el que pensen, la protecció de l'enamorat, la intriga, la capacitat de convèncer, la decisió democràtica del sacrifici...

Res, que us l'aconsello fervorosament. El podeu trobar a la botiga del carrer Sant Jaume de Barcelona que deia i a Internet. Suposo que en algún lloc de Mataró també.

Dies després torno a passar per la botiga de Sant Jaume i la temptació m'atrapa. Entro per cercar altres jocs similars i m'ensenyen diversos. Però, tot i no semblar similar al dels homes llop, acabo temptat pel Waz Baraz, un joc de lògica per descobrir dues bruixes triades entre 20... el provem i tot i que al principi no sembla tant atractiu ens dura la partida un parell d'hores...

Per cert hauré de tornar a passar-hi. Tot i que crec que no el tenen, fa unes setmanes vaig tornar a sentir el Grasset i el comentarista de jocs i m'han tornat a posar el cuquet... em toca buscar el " ciudadelas"... Bé, un altre dia espero comentar-lo.

Per cert si sabeu de jocs similars, no dubteu a temptar-me, je,je,je

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada