divendres, 14 de novembre del 2008

El meu vot serà en Blanc…. Tot i que podria haver estat en contra

Podria parlar de molts motius però per ser concret podem parlar de:

Un candidat a president que no em mostra la motivació necessària per impulsar la Iniciativa que volem.

Una candidatura que no em mostra la radicalitat política que ens hauria de definir.

Una opció que no em demostra una capacitat de demostrar un perfil propi, diferenciant dels nostres socs de govern

Una alternativa que no em mostra quins han de ser els mecanismes per recuperar l’espai de carrer i els referents propers que ens han dut a ser la força política que som...

Una candidatura que no em mostra quin equip de gent, nova, engrescadora, propera i amb iniciativa em farà recuperar la il•lusió per fer política

En definitiva hem demanen un vot a favor de seguir amb la mateixa grisor dels últims anys... i això no hi estic disposat. I per això optaré pel vot en Blanc... i per això us demano a tots aquells militants i amics d’ICV que esteu cridats a fer el mateix entre avui i demà a que ho feu igual.

I per això comparteixo i impulso l’opinió de la gent del Manifest de Maig:

Comunicació del Corrent d’Opinió MANIFEST DE MAIG
davant la candidatura de Joan Saura com a presidenciable d’ICV.

El corrent d'opinió MANIFEST DE MAIG, davant la presentació de la candidatura del company Joan Saura a presidir ICV, informen que el nostre vot serà en blanc, i així ho fem saber als adherits i adherides, amics i amigues d'ICV, als quals recomanem un vot en la mateixa línia.

Aquesta recomanació de vot està fonamentada en la valoració crítica que els components del corrent fem del període més recent de la política d'ICV que ha suposat - a parer nostre - una involució del projecte del partit en relació als seus objectius de ser referent de l'esquerra transformadora, d'esdevenir força de govern i de lluita i de dotar-nos d'un funcionament i d'una dinàmica de treball més lligada als elements que caracteritzen el nostre projecte diferenciat de les altres forces polítiques.

ICV ha reproduït en excés unes formes d'actuació que no corresponen a una trajectòria acumulada de compromís social, referència política i innovació organitzativa. El segon govern d'esquerres ha marcat una línia de desafecció entre la militància i un considerable augment de l'aïllament del partit en relació al seu entorn i, especialment, entre els sectors socials organitzats que ens han tingut com a punt de referència.

Els episodis relacionats amb la gestió de la sequera, els punts d'indefinició en temes territorials i d'infrastructures, algunes intervencions del departament d'interior en relació a moviments socials i polítics no violents i altres casos, han contribuït a un increment del rebuig envers ICV per part de sectors fins ara propers, exigents i combatius.

Aquesta trajectòria erràtica té molt a veure amb la manera de gestionar el partit, amb la deriva institucionalista, l'acumulació de càrrecs descapitalitzant el partit, i la manca de projecció externa d'un perfil diferenciat a partir dels nostres trets que són els d'una esquerra roja, verda, violeta, nacional i alternativa.

Des de la nostra condició de corrent d'opinió que vol un debat d'idees a fons, ens volem significar com a part activa d'un partit que necessita un rellançament, uns canvis de maneres de fer, de comunicar i de treballar.

En consonància amb aquests arguments, demanem el vot el blanc a la candidatura de Joan Saura i ens comprometem a treballar per un rellançament del partit que el situï en millors condicions per afrontar els reptes de canvi social, de lluita contra el capitalisme i de governança d'esquerres.

El corrent d’opinió Manifest de Maig valora en el mateix sentit les altres formes

2 comentaris: