dimecres, 5 de març del 2008

Raons per Votar Herrera…


1. Perquè està fent un missatge clar i contundent amb propostes realistes i properes. El missatge, però sobretot el contingut, està fet amb el llenguatge que entenem al carrer... perquè està fet des del carrer. Les propostes són clares i volen resoldre els problemes de tots... podeu comprovar-ho amb una lectura ràpida de les 30 propostes prioritaries.

2. Perquè està recuperant un discurs d’esquerres que molts han oblidat, cal repartir la riquesa, cal treballar pels drets dels treballadors, cal eixamplar l’estat del benestar, encara el repte de la immigració des del prisma social (la dificultat no està en la procedència sinó en l’estatus social del nouvingut), entén el món i l’entorn més proper com el bé més preuat per compartir i llegar a als que precedim, perquè parla de persones i no d’estats, perquè no vol drets preferents per l’església o per la monarquia, perquè aposta per un estat federal...

3. Perquè encara que molts ens volen fer creure que estem en un estat bipolar la realitat en la que vivim és plural i només des d’un congrés plural es pot treballar per a una ciutadania plural. Un estat amb dues úniques forces tendeix a un estat de crispació i de monòlegs, que és el que ens arriba des d’una Espanya que ha transformat a la gran majoria de les seves províncies en dicotòmiques.

4. És la garantia que el PSOE faci polítiques d’esquerres, durant quatre anys ICV-EUiA i IU han fet possible amb el seu suport que les lleis socials tinguessin un clar caràcter progressista, mentre que altres forces polítiques han fet que les lleis i actuacions econòmiques tinguin un perfil de centre dreta. L a conseqüència ha estat clara i la conclusió fàcil, cal que a l’esquerra del PSOE hi hagi una força política que amarri el PSOE i eviti la seva deriva cap al centre.

5. La sensació és que en aquesta campanya poc propositiva, en que el PP ha radicalitzat el seu discurs cap a les tesis zaplanistas amb la por a la immigració, amb el discurs del trencament d’Espanya, amb la por a l’evolució de l’economia, amb la rebaixa d’impostos (sobretot pels que tenen més), el PP ha perdut bona part del contacte amb els votants de centres. Cada cop és més clara la derrota del sr Rajoy i per tant més innecessari el discurs de la por al seu retorn.

6. Perquè votar Herrera és treure un diputat al PP, almenys això és el que s’afirma a un SMS que m’ha arribat aquest vespre “ATUREM A LA DRETA. Segons les enquestes nomes el vot a BCN per Herrera farà que el PP no obtingui el darrer diputat de la provincia. PASSA-HO"

7. I si no en tenim prou, perque votar ICV-EUiA afavoreix la salut sexual. Segons un estudi "los hombres que votan a partidos distintos del PP y el PSOE obtienen mucho placer en las relaciones sexuales (42%), frente al 31% de los que votan al PSOE y un 29% de los que votan al PP.". Doncs ja tenim un argument més per convèncer a amics a votar IU :p. També diu que agnòstics i no practicants disfrutem més encara, quin luxe ;) visca el laïcisme. (Aquesta ultima raó es manllevada d’en Marc...el text complert el trobareu al seu blog).

2 comentaris:

  1. Ja ja ja!
    Doncs ni que sigui per la 7a raó ja sabem el que hem de fer!
    I no et pensis, que els creients i practicants també Deu n'hi do lo bé que va.
    Et recomano aquest post:
    http://mosquiticamell.blogspot.com/2008/03/herrera-president.html

    ResponElimina
  2. Hola!

    M'ha fet gràcia que fessis referència al meu bloc :p

    Que vagi molt bé! I a veure si ens veiem, al carrer o als bars :p
    Salut!
    PD: avui les coses de la Repúblcia prou bé! No tan com al 2005 però ;)

    ResponElimina