dimarts, 31 d’octubre del 2006

QUINZE RAONS PER VOTAR ICV-EUiA

15 RAONS PER NO VOTAR CONVERGÈNCIA I UNIÓ, QUINZE RAONS PER VOTAR ICV-EUiA

En Quim Fernandez ens dona quinze raons per votar al sr. Àrtur Mas, crec que si fem una mica de memòria podem entendre que aquestes poden tenir una forma diferent de mirar-se:

1. Perquè necessitem un Govern no sucursalista, no supeditat al govern espanyol.
Caldria recordar els 8 anys de dependència del Govern de CIU al Sr. Aznar amb una pactes que entre altres coses no ens vàren permetre avançar en l’autogovern i en la millora del nostre estatut.

2. Perquè Catalunya no es pot permetre un nou tripartit.
Un tripartit que ha aturat el transvassament, que planifica el territori amb criteris sostenibilistes i no economicistes, que ha avançat en tres anys en els temes socials el que no havien estat capaços de fer en 23, que ha millorat el finançament i l’autogovern el que CIU no havia pogut... potser la raó hauria de ser Catalunya no es pot permetre un nou tripartit (Convergencia+ Unió+ PPC o Conevergència+ unió+ PSC)

3. Perquè estimem Catalunya i perquè volem un bon Govern.
Ara resulta que el estimar Catalunya només es patrimoni d’alguns, i la capacitat de bon govern l’han demostrat en Saura i en Milà més que el sr. Àrtur Mas (que eliminava partides socials per a millorar la publicitat de la seva persona...) a més cal estimar Catalunya, però sobretot cal estimar als Catalans...

4. Perquè CiU és l’única garantia d’un Govern fort,
Que dependrà del PPC, que dependrà dels sectors econòmics catalans...

5. Perquè només hi ha dues alternatives.
Per sort no estem en un país presidencialista (encara que ens ho vulguin fer creure) i les alternatives amb representació són cinc, la veritat és que optar per un partit “petit2 pot garantir que el gran faci opcions més a la dreta o a l’esquerra... i a més les normes del joc defineixen que és president qui té una majoria parlamentaria i no qui guanya les eleccions...

6. Perquè cal un govern nacionalista que sigui capaç de treure el màxim profit del nou Estatut i per seguir avançant cap a la plena sobirania de Catalunya.
El que cal és un govern social, d’esquerres, que garanteixi l’aplicació del estatut més social i més avançat en drets i deures del ciutadà.

7. Perquè tenim el millor programa.
El millor programa per qui? Per les persones o per les empreses? Per tothom o per els seus sectors? Pel ciment o pel territori?... Aquesta és completament subjectiva, jo crec que el millor programa social, sostenible, obrer, és el nostre...

8. Perquè proposem solucions imaginatives per al tema de l’habitatge.
Tenir imaginació es crear un departament que no existia, és destinar 200 milions d’euros a un pressupost que era 0. Per altra banda la seva primera proposta en 27 anys va al xec, a pagar una part de la hipoteca als joves que poden comprar-se un pis... i els que no es poden pagar un pis de 300.000 euros?????

9. Perquè considerem que la família és a la societat el que l’empresa és a l’economia, proposem unes polítiques modernes d’ajut a les famílies.
És refereixen al concepte cristià de família? Al que defensa i ha defensat sempre en Duran Lleida? El que cal és unes polítiques modernes d’ajut a la persona (més enllà de si pertany a la família tradicional catòlica, si és una família monoparental, o una família homosexual,...) que té unes necessitats socials concretes, cal incidir en temes de pobresa 0 (molts de cops son persones soles, sense família), d’atac a al diferència social...

10. Perquè tenim el millor líder,
Una altra de subjectiva, però alguna dada, potser si que tenen el millor líder per a ells (prepotent i mal educat amb els altres, sinó mireu el debat de candidats de TV3, que tanca el país a les persones, amb la proposta del carnet per puts als immigrants, que busca la seva foto al preu que sigui per Catalunya, com es va resoldre a Madrid el tema de l’estatut,...) Per mi en Saura és el millor líder que sap treballar pel conjunt, que sap estar quan toca i cedir protagonisme quan fa falta, que aporta serenitat i estabilitat al govern...

11. Perquè José Montilla no defensa els interessos de Catalunya,
Per que Àrtur Mas defensa els interessos de les empreses, de la dreta i de CIU... i el que cal es defensar els interessos dels Catalans!

12. Perquè Catalunya necessita un President catalanista i Montilla no ho és,
El que necessita Catalunya és un govern que faci polítiques d’esquerra, socials, que miri a les persones abans que a la terra, que pensi amb els ciutadans abans que en les empreses...

13. Perquè Mas coneix Catalunya, i Montilla no. Mas fa molts anys que dedica bona part del seu temps a conèixer Catalunya i la seva gent.
Perquè les propostes de CIU demostren que només coneixen una Catalunya, propostes que van contra el sector públic, que generen més divisió social i diferències, perquè desconeixen que hi ha gent que no pot pagar-se un pis, perquè desconeixen els horaris laborals de molts immigrants (7 dies a la setmana) que no els permet fer cursos de català per a “integrar-se”, perquè haver passejat per tots els pobles no vol dir conèixer els problemes de les persones...

14. Perquè volem un President per un sol poble.
Perquè cal presidir per a 7 milions de persones.

15. Perquè un Govern de CiU no serà sectari i no utilitzarà les institucions per a un ús partidista.
Perquè un govern de CIU ha estat sectari i partidista, alguns exemples: subvencions a la premsa sense criteris polítics, política d’adigsa destinada a fer vots en el cinturo metropolità, les formes de finançament d’Unió i els molts casos “foscos” que han arribat al jutjat...

En tot cas crec que si ens les mirem bé certament s són 15 raons per NO votar CIU, son 15 raons per a defensar un govern d’esquerres amb una ICV-EUiA forta...

2 comentaris:

  1. Com ha pogut tenir la barra de dir el sr. Mas que els altres han fet una campanya bruta? com pot tenir la poca vergonya de dir que només han anat a atacar? el panflet del DVD què era? quan els va costar?
    Votaré iniciativa. em sembla que és el que ens mereixem.

    ResponElimina
  2. La vostra solució al problema de l'habitatge no la trobo gens imaginativa. Permeteu-me el següent suggeriment.

    El problema de l’habitatge ha adquirit unes proporcions dramàtiques doncs als preus actuals els nous demandants queden fora del mercat, tant per compra com per a lloguer. Això es una llosa sobre la majoria dels joves i sobre la propera generació i si no es resolt serà una bomba de rellotgeria.
    Qualsevol que hagi vist la taxació d’un habitatge haurà comprovat que la diferència entre el valor de construcció i el de mercat és considerable. És just que s’hagi de pagar un sobrepreu tant important per culpa de l’especulació? Evidentment no.
    L’única solució que aporteu els polítics es l’habitatge de protecció oficial, que ni per preu ni per quantitat soluciona el problema. Moltes vegades és només una manera de rentar la cara als polítics quan defensen creixements urbanístics quasi sempre desproporcionats. A més, suposa destinar fons públics que podrien destinar-se a altres necessitats mentre uns quants s’estan “forrant”.
    L’única solució seria que el preu de venda del nou sòl urbanitzable fos fixat per llei i que el nou habitatge acabat tingués un preu se venda màxim fixat per un taxador en funció del cost de construcció i del lògic benefici empresarial del constructor i del promotor. Seria l’única manera de no haver de pagar el sobrepreu que provoca l’especulació. Tampoc seria tan difícil; els bancs ja demanen una taxació per fer l’hipoteca i aquesta és podria incorporar a l’escriptura de compra-venda. La principal oposició vindria dels creients en la religió del lliure mercat que es posarien les mans al cap. El mercat és una bona eina quan és eficient, però no se li pot deixar fixar els preus quan esta dominat per corrents especuladores i quan es tracta d’un bé de primera necessitat com l’habitatge. A fi de comptes, tampoc seria ni el primer ni l’únic sector amb preus regulats. Aquestes mesures pel nou habitatge també farien baixar el preu del de segona mà; el mercat faria la resta. Potser es dràstic, però es que el problema es molt greu.
    El que no val és pretendre que l’habitatge de protecció oficial resolgui el problema i no fer rés més, perquè fent això estan deixant fer a l’especulació i oblidant als ciutadans, sobre tot els més joves.
    Aquest escrit ha estat enviat a altres blocs de polítics de ICV i de ERC, dons penso que son els únics que podrien tirar endavant aquesta iniciativa.


    Cristóbal Treviño Martinez
    Moja (Olérdola)

    ResponElimina